Foto: Scanpix och Privat

Marcus firar sommar på västkusten med Olof Palme

Uppdaterad
Publicerad

Stugan på västkusten utan el och rinnande vatten – det är sommarmodellen för Tvärsnytts programledare.

Vart åker du helst på sommaren?

Till Flatholmen, en ö utanför Tjörn där jag har varit mycket på somrarna. Jag älskar det karga landskapet som mest består av berg och klippor som man kan sola och dyka ifrån. Vi har en stuga utan vare sig rinnande vatten eller elektricitet på ön. Där sitter man på kvällarna och läser till skenet av stearinljus.

Sommarfolk

Vad läser du då?

Gärna biografier om kända politiker. De har ofta många intressanta historier att berätta. Just nu läser jag en biografi om Olof Palme. Sen läser jag massor med tidningar.

I vanliga fall skulle jag aldrig sätta på mig det här men på sommaren går jag gärna......barbröstad!

Vad lägger du på grillen i sommar?

Halloumi. Jag lägger den gärna på en bädd av ruccola och gör en senapsdressing med olja och fransk dressing. Jätteenkelt. Och så måste det vara färska tomater tiill!!

Morden i Midsomer eller OS?

OS såklart! Alltid lika roligt att följa svenskarna. Jag tror att Therese Alshammar och Johanna Sjöström har goda chanser till medalj. SVT brukar dessutom vara riktigt bra i sin rapportering.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sommarfolk

Mer i ämnet