Listan över saknade offentlig idag

Uppdaterad
Publicerad

Idag blev namnlistan över saknade efter katastrofen i sydostasien offentlig. Polisen har ju vägrat lämna ut namnen tidigare, men nu har regeringsrätten bestämt att listan ska vara offentlig.

Det har gått en och en halv månad sedan katastrofen i Asien och polisen har hittills inte lämnat ut några namn, bara antalet saknade. Men idag blev listan alltså offentlig.

– Jag vet inte vad det kan få för konsekvenser,  säger Per-Jan Ericsson på Örebropolisen, men vi har ju bara att utföra beslutet.

Tvärsnytt minns tsunamin 2004

Konsekvenser har det redan fått. Redan tidigt har det blivit fel i namnpubliceringarna i flera tidningar vilket gör att Tvärsnytt väljer att inte publicera några namn.

Av listan kan man bland annat se att en hel familj på nio personer saknas, varav sex är bosatta i Örebro. Totalt saknas 16 personer från Örebro län. I Västmanland saknas åtta personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tvärsnytt minns tsunamin 2004

Mer i ämnet