Ny ordförande för Tehuset

Uppdaterad
Publicerad

Det omtalade Tehuset i Karlstad som hamnade i blåsväder i början av maj har fått en ny ordförande. Det var under årsmötet som moderaten Ulla Averås utsgås som ny ordförande.

– Det känns hedersamt och jag är redo, säger Ulla Averås som är ledamot i kommunfullmäktige i Karlskoga.

Tehuset i Karlstad som arbetar för att integrera invandrarkvinnor i det svenska samhället hamnade i början av maj i blåsväder då ett brev skrivet av grundaren Soheila Fors make, Kjell Fors, läkte ut på Internet. Innebörden i brevet var att Tehuset skulle arbete för att omvända muslimska kvinnor från islam till kristendomen.

Skandalen kring Tehusen

– Det som hände var förfärligt men nu är målet att upprätta ryktet, säger Ulla Averås.

Grundaren Soheila Fors säger att organisationen ska ha samma värdegrunder och fortsätta att jobba med att integrera invandrarkvinnor i det svenska samhället.

– Vi kommer fortfarande att jobba med kvinnofrågor men vad styrelsen senare vill ändra i stadgarna är upp till dem, säger Soheila Fors.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skandalen kring Tehusen

Mer i ämnet