Foto: SVT

Örebro volley kan avancera redan idag

Uppdaterad
Publicerad

Det har blivit dags för den tredje omgången i kvartsfinalspelet i damvolleybollens elitserie. Både Örebro och Linde har två raka segrar bakom sig. Ytterligare var sin seger och lagen följs åt till semifinalerna.

På lördagen går kvartsfinalspelet i SM in i det som kan bli avgörande för Örebro. Med två segrar bakom sig betyder en seger hemma i Idrottshuset att laget är klara för semin.

Örebro volley möter Sollentuna hemma i Idrottshuset. Trots att de båda tidigare matcherna slutat med betryggande 3-0 i setsiffror så skriver laget på sin hemsida att ”ingenting är klart och Sollentuna verkar har prickat in slutspelsformen ordentligt”.

Men med publikens stöd och en stark prestation tror laget ändå på seger.

Linde volley tar emot Svedala hemma i Lindesberg Arena under söndagen. Laget har samma utgångsläge som Örebro: vinst betyder semifinalspel.

Det skulle alltså innebära att lagen följs åt och att ett länsderby i SM-finalen ser ut att närma sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.