Örebroaren Matt reser för att rösta: ”Ett historiskt val”

Uppdaterad
Publicerad

Folkomröstningen i Storbritannien närmar sig. Frågan om landet ska stanna eller lämna EU har medfört stora diskussioner. Örebroaren Matt Carey är född och uppvuxen i Storbritannien, men har bott i Sverige i tretton år. I dag sätter han sig på planet för att delta i omröstningen.

Det var inget svårt val för Matt Carey att bestämma sig för att vara med och lägga sin röst i torsdagens uppmärksammade folkomröstning. För brittiska medborgare går det att rösta också från andra länder, men Matt hade redan planer på att besöka släkt och vänner i juni, och kommer definitivt passa på att delta i omröstningen på plats.

– Jag är glad att kunna åka dit och delta och känna på pulsen. Det är ett historiskt val, säger han.

Om Storbritannien skulle bestämma sig för att lämna EU är det första gången ett medlemsland lämnar unionen och effekterna av ett sådant beslut är svåröverskådliga. Handel, res- och flyttmöjligheter, samt ekonomiska följder är några av de frågor som diskuterats mest återkommande sedan beslutet om folkomröstningen fattades.

– Jag själv har ju haft jättestor glädje av att kunna flytta till ett annat land och bo här, sådana möjligheter tror jag skulle kunna påverkas, säger Matt Carey.

Läs mer: Därför röstar britterna om EU

Matt tror att det kommer bli en jämn omröstning och han han säger att frågan har väckt ett stort intresse också i Örebro.

– Många har följt det och varit intresserade av det hela. Det är lite av ett stort ögonblick för Europa, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.