Foto: TT

Polisman skadad vid dödsolycka efter hjältedåd

Uppdaterad
Publicerad

En polisman skadade armen när han räddade sina kollegor från att bli påkörda av den sladdande lastbilen som låg bakom onsdagens dödsolycka i Mogetorp utanför Örebro.

Det var på onsdagsmorgonen som en personbil körde av vägen till följd av snöovädret i höjd med Mogetorp i norra länsdelen. Räddningstjänst, ambulans och polis var på plats vid olyckan när två lastbilar, en mindre från söder och en större från norr, skulle köra förbi olycksplatsen.

När lastbilen som kom från norr fick syn på den mindre lastbilen fick chauffören sladd. En av poliserna på platsen såg hur föraren tappade kontrollen över fordonet och agerade då snabbt.

dödsolyckan i mogetorp

– Som jag har förstått det ska han ha knuffat undan den övriga räddningspersonalen när han insåg att lastbilen var påväg rakt emot dem, och i samband med att han slänger sig skadas han själv, berättar Dan Sööder, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Den stora lastbilen körde rakt in i den mindre och tryckte samtidigt ned hela räddningsekipaget i diket. Chauffören till den mindre lastbilen omkom och flera personer skadades. Den andre chauffören är nu anhållen misstänkt för vållande till annans död och för vårdslöshet i trafik.

Den modige polisen fick ligamentskador i armen och är nu sjukskriven.

– Han mår bra under omständigheterna men är sjukskriven och blir nog borta ett tag, säger Dan Sööder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

dödsolyckan i mogetorp

Mer i ämnet