Foto: Scanpix

Rivalerna möts återigen

Uppdaterad
Publicerad

Efter en explosionsartad start på säsongen är nu Örebro Black Knights redo för sin nästa match i Superserien. Ikväll möter de regerande mästarna Carlstad Crusaders.

Efter att ha utklassat Arlanda Jets med 57-7 i onsdags reste Black Knights till Karlstad. Laget har bara haft några dagars vila.

– Vi har inga allvarliga skador i laget, men flera av våra killar har blåmärken och tunga ben, vilket kan bli ett problem. Det är alltid tufft att spela match på lördag, och att sedan vara redo för en ny match redan på onsdag, säger Black Knights huvudtränare Mike Caniglia.

Amerikansk fotboll

Inte vunnit sedan 1999

Och nu möter man alltså Carlstad Crusaders. Matchen är inte bara ett derby mellan två guldsuktande rivaler utan också en repris från förra säsongens SM-final, då Crusaders vann enkelt mot Black Knights.

– Historiskt sett är de helt klart det bättre laget. Black Knights har inte vunnit mot Crusaders sedan 1999 och de har ett rejält mentalt övertag på oss. Vi kommer att behöva spela över vår normala förmåga för att kunna vinna den här matchen.

Matchen avgörs på Tingvalla IP i Karlstad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Amerikansk fotboll

Mer i ämnet