Gamla bilarna kvar trots beslutet

Uppdaterad
Publicerad

Nu tar Nora kommun till rättsliga åtgärder mot bilägaren som lämnat skrotbilar på kommunens mark i flera år.

I slutet av september kunde SVT Nyheter Örebro berätta att det stått skrotbilar i nio år på kommunens mark i Nora utan avtal. Nora kommun och bilägaren var överens om att bilarna skulle flyttas innan sista november i år, men de står fortfarande kvar.

– Han har flyttat undan ett antal bilar med lång ifrån alla. Men jag har informerat bilägaren att om bilarna inte är borta innan tisdag morgon så lämnar jag över ärendet till Kronofogden, säger Jan Norling kommunchef i Nora.

Här bor jag – Nora

När SVT Nyheter Örebro var i kontakt med bilägaren i slutet av september på telefon menade han på att busstrafiken på vägen intill skrotbilarna måste stängas av för att han ska kunna transportera bort dem. 

Bilarna har stått på kommunens mark sedan 2006 utan avtal. Mellan 2005 och 2006 fanns ett tillfälligt avtal om att bilföretaget fick använda kommunens mark. Men sedan 2006 har bilarna stått kvar på kommunens mark utan avtal, något som har retat många norabor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Här bor jag – Nora

Mer i ämnet