De här två lådorna med sorterad post glömdes bort och stod placerade i ett trapphus en hel dag. Foto: Tittarbild / Jan L

Posten tappade bort posten – hittades av privatperson

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen glömde ett postföretag att man lämnat en stor mängd sorterad post, helt öppet utanför ett trapphus på Tengvallsgatan i Örebro. Bring, som ansvarar för utdelningen, ser allvarligt på händelsen.

– Om man saknar något ska man höra av sig till vår kundservice, säger företagets informationchef.

Att post delas ut på lördagar hör inte till vanligheterna. Enligt Brings informationschef har man för tillfället högt tryck på verksamheten och valde därför att fortsätta postutdelningen även under lördagen, men allt gick inte riktigt som planerat.

Under lördagen upptäckte en boende på Tengvallsgatan i Örebro att företaget hade lämnat två fulla lådor med sorterad post helt öppet utanför ett trapphus.

– Jag tänkte att det här är ju värdehandlingar, därför ställde jag in dem i ett trapphus, säger en boende som SVT varit i kontakt med.

”En kommunikationsmiss”

Adam Leth är informationschef på Bring Sverige och berättar för SVT Nyheter Örebro att det inträffade beror på att en postutdelare tvingades avbryta sin utdelningsrunda på grund av sjukdom, och att man då missade att hämta upp den ej utdelade posten.

– Det rör sig om en kommunikationsmiss. Vi fick uppgifter om den här posten när en privatperson ringde in och berättade att postlådorna stod där. Vi är tacksamma att denne hörde av sig till oss, säger han.

Försändelser kan ha försvunnit

Postlådorna stod öppet i trapphuset en hel dag och därför är risken uppenbar att försändelser kan ha försvunnit, även om företaget i dagsläget inte fått några sådana indikationer.

– Om man saknar något ska man höra av sig till vår kundservice, säger han.

”Ska vara låsta”

De här breven kan innehålla allt från kreditkort till läkarkallelser, hur allvarlig är den här händelsen tycker du?

 – Vi ser allvarligt på det inträffade. Alla våra lådor ska alltid vara låsta eller plomberade, säger Adam Leth, informationschef på Bring Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.