Indianerna topptippade

Uppdaterad
Publicerad

Vetlanda är favoriten till SM-guldet men Indianerna kommer inte långt efter, allt enligt lagledarna i elitserien i speedway.

Indianernas Daniel ”Dalle” Andersson var självklart på plats när samtliga lagledare i elitserien i speedway samlades på upptakt i Stockholm.

Som vanligt fick tränare och lagledare tippa årets SM-vinnare och det var en nästan helt enig samling som röstade fram Vetlanda som årets vinnare. Men Indianerna ligger inte långt efter konstaterar en nöjd ”Dalle”.

Elitserien i speedway

– Jag tror på det här laget, det är en bra mix med bra svenskar, konstaterar han. De har börjat bra men nu gäller det att de håller formen hela säsongen.

Trots att Vetlanda är en solklar favorit finns det annat som talar för Indianerna.

– Vetlanda har fler förare som är skadebenägna och ofta är inblandade när det smäller, säger ”Dalle” Andersson. Mina förare är inte med i så många olyckor och kan vi hålla oss på benen så kan vi ge Vetlanda en bra match.

De förare som kommer att få dra det tyngsta lasset är Fredrik Lindgren som är tillbaka i Indianerna efter tio år. Och så Antonio Lindbäck som enligt ”Dalle” ska vara rejält revanschsugen.

– Det är en helt annan Antonio Lindbäck än förra säsongen, säger han. Idag är han glad och positiv och vill verkligen göra allt för klubben.

För Daniel ”Dalle” Andersson själv börjar det efter sju säsonger att bli dags för en seger.

– Ja, jag hänger väl på målsnöret nu så det vore skönt att ro hem den där guldmedaljen, skrattar han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i speedway

Mer i ämnet