Storstenshöjden – Nytt pumphus ska säkra snön

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsen i Örebro har beslutat satsa 4,5 miljoner kronor på att bygga ett nytt pumphus vid Falkasjön nära Ånnaboda. Syftet är att sedan dra en vattenledning från Falkasjön till Södra Ånnabosjön där man ska kunna ta upp vatten till snökanonerna i Storstenshöjden.

Vattnet som pumpas från Falkasjön ska säkra att inte för mycket vatten tas ur Södra Ånnabosjön. Investeringsbeslutet förutsätter dock att den vattendom som ska komma i sommar ger kommunen tillåtelse att ta upp vatten ur Södra Ånnabosjön.

– Vi hoppas på ett beslut från Miljööverdomstolen före sommaren, säger Clas Göran Classon på Örebro kommun.

Får kommunen tillstånd att ta vatten från Södra Ånnabosjön kommer också försäljningen av skidanläggningen Storstenshöjden fullföljas. Priset på anläggningen påverkas inte av att kommunen gör en investering på 4,5 miljoner kronor. Enligt Clas-Göran Classon har kommunen åtagit sig att förse anläggningen med vatten till snökanonerna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försäljningen av Storstenshöjden

Mer i ämnet