Supersuccé för semmelwrapen

Uppdaterad
Publicerad

Fettisdagen är här och vi svenskar klämmer i oss fem miljoner semlor. SVT Tvärsnytt har spanat in den senaste trenden: semmelwrapen.

Det är råder full aktivitet på ett konditori i centrala Örebro. Bara här ska det bakas runt 5.000 semlor, däribland den senaste trenden – semmelwrapen.

– Det är en to go-semla som man kan hålla i handen. I övrigt är det samma ingredienser som i en vanlig semla, säger konditorn Abbe Kurt.

Intresset för semmelwrapen har varit stort. Det tror Abbe Kurt dels beror på att det är nyhetens behag och dels på att wrapen varit stor i sociala medier.

– Jag tror att den kommer att hänga med till nästa år, även om den inte kommer att ersätta den traditionella semlan, säger Abbe Kurt.

Vilken är godast?

– Jag gillar blandsemlan bäst. Då har du hela tiden den söta grädden med mandelmassa, till skillnad från den vanliga där det är en klick av det söta i mitten. Wrapsen är åt samma håll som blandsemlan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.