Foto: Thomas Wedin / SVT

Två fick föras till sjukhus efter trafikolycka

Uppdaterad
Publicerad

Två personer fick föras till sjukhus efter en trafikolycka på E18 under fredagsmorgonen. Under eftermiddagen meddelades att ingen av dessa personerna skadades allvarligt.

Olyckan inträffade runt klockan halv sju på fredagsmorgonen i korsningen Kristinehamnsvägen/Selma Lagerlöfs Väg, den så kallade Ekebykorsningen, i Karlskoga.

Enligt räddningstjänsten körde en bil in i sidan av en annan bil.

Olycksdrabbade Ekebykorset

– De två inblandade personerna har transporterats till sjukhus, säger Mats Sjölander, insatsledare på Bergslagens räddningstjänst.

Läs mer: Karlskoga kommun får kritik efter dödskrasch i olycksdrabbad korsning.

Räddningstjänsten klippte upp taket på en av bilarna för att på ett säkert sätt få ut föraren.

Ingen allvarligt skadad

Båda personerna skadades i olyckan och fick föras med ambulans till sjukhus, en till Karlskoga lasarett och en till Örebro Universitetssjukhus.

Under eftermiddagen meddelade båda sjukhusen att ingen av de inblandade har fått allvarliga skador.

Trafikstopp under morgonen

Under en och en halv timme var det begränsad framkomlighet i trafiken och stundvis helt stopp i västgående riktning. Efter klockan 08.10 var trafiken åter igen i rullning enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Olycksdrabbade Ekebykorset

Mer i ämnet