Foto: SVT

Wikström om avskedet: ”Enormt mycket känslor”

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Wikström hyllades på sociala medier när det blev klart att han elitkarriär som lagkapten i ÖSK var över. Men han har inte kunnat slita sig från klubben helt.

Han började sin karriär i BK Forward, gick vidare till GIF Sundsvall och sedan till Gefle, men 2007 återvände han till sin hemstad Örebro. ÖSK:s förre lagkapten Magnus Wikström hade 237 allsvenska matcher i ryggen när han la fotbollsskorna på hyllan i höstas.

Något som var både känslosamt och skrämmande för den huvudsäkre backen.

#efterslutsignalen

– Det är klart att det var enormt mycket känslor. Man vet vad man har gjort de senaste 10-15 åren och man har levt på fotboll under så lång tid, då blir det svårt att veta vad som händer i morgon, säger han.

”Ett tufft beslut”

Det var ÖSK som valde att inte förlänga kontraktet med den 37-årige mittbacken – som i och för sig inte var helt säker på hur han själv ville göra.

– Det var ett tufft beslut att ta från deras sida har jag förstått, och även ett tufft beslut att ta emot såklart.

Wikström spelade sin sista match på hemmaplan mot Häcken den första november i fjol. En match som slutade 5-2 till Örebro och på sociala medier hyllades Mange för sina insatser genom åren.

– När man väl låter det sjunka in så är det ju stort, och det är klart att man blir både rörd och tagen av sådana saker, säger han.

Efter sju år i klubben har han kunnat samla på sig många minnen som har innehållit såväl glädje som sorg. Och det är just blandningen av glädje och sorg under ett tufft år 2013 som han minns allra bäst.

– Vi åkte ur allsvenskan efter ett tufft år. Hela föreningen hade det oerhört tufft och även jag i min roll som lagkapten. Så att vara med och föra laget tillbaka upp igen är jag oerhört tacksam för att jag fick uppleva.

Fortsätter i klubben

Tiden som lagkapten och spelare i ÖSK är över, men han har inte brytit med klubben helt. Genom sitt nya jobb som säljare i sportklubben fortsätter han att föra laget framåt.

Och fotbollsskorna kommer fortfarande väl till pass. Efter en del rykten om att Wikström skulle värvas till Degerfors blev det klart att han i stället anslöt till division 4-laget Nora-Pershyttan BK.

– Givetvis är han en fantastiskt bra fotbollsspelare, men det jag har varit mest nöjd med är hans sätt att höja andra och styra dem och leda dem. Hans ledaregenskaper är det bästa jag har sett i en grupp, säger Mårten Eriksson, tränare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#efterslutsignalen

Mer i ämnet