Kvinnan knivskars svårt och opererades akut för livshotande skador. Foto: SVT

Åklagaren: ”En avrättning som gick snett”

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagsförmiddagen avslutades rättegången mot den 29-årige man som i slutet av april knivhögg sin före detta hustru i hennes bostad i stadsdelen Navestad i Norrköping.

Kammaråklagare My Lindholm yrkade på ett långt fängelsestraff för 29-åringen i sin slutplädering – 16 år.

–  16 år är ett rimligt straff. Om brottet hade fullbordats och det hade varit ett mord så hade jag yrkat på livstid, säger My Lindholm.

Knivhöggs i halsen, ryggen, bröstet, buken och händerna

Polisen fick den 29 april i år larmet om att en svårt knivskuren kvinna hade hittats i en lägenhet i Silverringen, Norrköping, vid 15.30-tiden. Kvinnan fördes med ambulans till Vrinnevisjukhuset där hon opererades akut för sina livshotande skador.

Gärningsmannen hade stuckit henne med en kniv i halsen, ryggen, bröstet, buken och händerna.

Strax efter att polisen larmades till brottsplatsen klev 29-åringen in på polishuset och överlämnade sig själv.

Dottern vittne till mordförsöket

Parets gemensamma dotter som är i sjuårsåldern blev vittne till mordförsöket.

– Det finns inga förmildrande omständigheter här. Det var en avrättning som gick snett, dessutom inför ett barn, säger åklagare My Lindholm.

29-åringen har i tingsrätten haft Thomas Bodström som försvarsadvokat och kvinnan har haft Elisabeth Massi Fritz som målsägandebiträde

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.