Männen lockade till sig unga tjejer på nätet. Foto: SVT

Ännu en man häktad för sexbrott

Uppdaterad
Publicerad

Nu har två män häktats misstänkta för sexbrott på Gotland. Det har lett till att polisen öppnat en krislinje för föräldrar och andra oroliga att ringa till.

En 31-årig man sitter sedan tidigare häktad för utnyttjande av barn för sexuell posering. På tisdagen bekräftade polisen på Gotland att ännu en man häktats. Han är på sannolika skäl misstänkt för liknande brott.

Mannen som häktades under tisdagen är i 50-årsåldern och hemmahörande i Stockholm.

Sexhärva på Gotland

– Det finns ett samband mellan männen. Mer än så kan jag inte berätta, säger förundersökningsledare Charlotta Tanner till Östnytt.

Lockade tjejer på internet

Männen misstänks ha lockat unga flickor till att posera sexuellt. Brotten har skett via sociala medier på internet och polisen har säkrat en stor mängd bevis.

– Bland de indentifierade målsägandena finns barn som är under 15 år, säger Charlotta Tanner.

Har öppnat krislinje

Uppståndelsen kring brotten har gjort många föräldrar oroliga och nu har polisen öppnat en krislinje som är öppen för oroliga föräldrar eller drabbade att ringa till.

– Vi vet att många oroar sig för en härva, därför har vi öppnat en telefonlinje för stöd och råd, säger Ayman Aboulaich, kriminalinspektör på Gotlandspolisen.

Den yngre mannen ska ha arbetat som timvikarie inom barn- och utbildningsförvaltningen på Gotland i tolv år. Han har erkänt i förhör.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sexhärva på Gotland

Mer i ämnet