Foto: SVT

Vildcamparna hotar arrangemang

Uppdaterad
Publicerad

Föreningen Dyggur anser att situationen på Himmelstalund i Norrköping blivit ohållbar efter att de fått delar av sin anläggning vandaliserad.

”Våra banor är sönderkörda, våra staket är krossade och våra domarhus är sönderslagna” skriver Dyggur i ett öppet brev till lokal media och Norrköpings kommun. De anser att så länge vildcamparna bebor området så är det ingen idé att reparera de förstörda delarna av anläggningen.

Kan inte garantera säkerheten

Under slutet av juni och senare under juli hade föreningen planerat arrangemang på Himmelstalund men kommer troligen ställa in dem. Ordföranden Ingemar Tapper beskriver situationen så här: ”...då vi i nuvarande situation inte vet om vi har en anläggning i brukbart skick eller om vi kan bjuda in ryttare och hästar från andra delar av landet att komma till Norrköping, då vi inte kan garantera deras säkerhet”.

Vildcamparna i Norrköping

De skriver också att de polisanmält allt som skett men att så fort polisen vänder ryggen till ”så är cirkusen i full gång igen”. Föreningen anser dessutom att kommunen ska bidra med pengar till de reparationer som krävs framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vildcamparna i Norrköping

Mer i ämnet