Foto: SVT

Polisinsats på Himmelstalund på måndag

Uppdaterad
Publicerad

Man har nu bestämt sig för att prioritera upp ärendet med vildcamparna på Himmelstalundsområdet i Norrköping och tillföra det fler resurser.

Polisen i Norrköping planerar en större insats mot vildcamparna på måndag. Camparna själva ska ha sagt att de ska vara borta innan dess.

– Men det innebär ju att vi får prioritera ner andra ärenden som oftast ligger högre i straffskala, säger John Andåker, yttre befäl hos polisen i Norrköping.

Vildcamparna i Norrköping

Redan tidigare har vildcamparna tagit sin tribut av polisen och enligt Andåker grundar sig dagens beslut i den brottslighet som kan härledas till området.

– Sedan märks att diskussionen har hårdnat och en ökande frustration hos allmänheten, som eventuellt kan leda till att några tar lagen i egna händer.

Säger att de ska åka självmant

Vildcamparna själva ska i samband med att en beslagtagen fyrhjuling hämtades hos polisen, ha sagt att de självmant ska lämna platsen. Men det rör sig inte om en homogen grupp och enligt polisen åker några iväg och nya tillkommer hela tiden.

– Det blir en rent polisiär insats på måndag som utgår från den redan kända brottsligheten men några mer detaljer vill jag inte avslöja nu, berättar John Andåker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vildcamparna i Norrköping

Mer i ämnet