Rån mot guldsmedsbutik i Norrköping. Foto: Niklas Luks

Väpnat rån i centrala Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

På måndagskvällen genomförde två beväpnade personer ett rån mot en guldsmedsbutik i centrala Norrköping.

Det var strax innan 17-tiden som larmet om ett rån inkom till polisen. Två gärningspersoner har gått in i en guldsmedsbutik i centrala Norrköping där de sedan slagit sönder montrar och stulit smycken.

En av gärningspersonerna bar ett pistolliknande föremål medan den andra bar på någon typ av tillhygge. De två personerna lämnade platsen till fots och eftersöks nu av polisen.

– Vi har signalement på dem som vi använder i det interna arbetet, men det är inget som förundersökningsledaren vill att vi går ut med ännu, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i Östergötland.

Två personer skadade

Vid rånet skadades två personer som befann sig i butiken. Dessa två fördes i ambulans till Vrinnevisjukhuset. Skadeläget är ännu okänt, men enligt polisen rör det sig bland annat om att de fått sårskador.

Polisen har spärrat av ett område runt butiken och inleder nu en förundersökning om grovt rån.

Uppdatering 19.37

Enligt en bulletin från Region Östergötland är det en man och en kvinna som skadats vid rånet. Kvinnan är i 40-årsåldern och ska ha fått lindriga skador medan mannen är i 55-årsåldern, hans skadeläge är ännu okänt. Båda kommer att stanna kvar på sjukhuset för observation.

Under kvällen har polisen fortsatt att söka efter rånarna. De är intresserade av att komma i kontakt med de som kan ha gjort iakttagelser i anslutning till det som hänt.

Uppdatering 21.14

Polisen har hållit förhör med flera olika personer. Bland annat har de som arbetade i butiken hörts samt personer som har varit i anslutning till platsen då rånet skedde.

– En del har haft intressanta saker att berätta, säger Thomas Agnevik.

Ingen har ännu gripits för dådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.