Arkivbild. Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Fängelsestraff för våldsamt guldrån

Uppdaterad
Publicerad

Nu har domen fallit mot en av de två män som rånade en guldsmedsbutik i centrala Norrköping förra året. Det skriver Norrköpings tidningar.

Det var i slutet av november förra året som en guldsmedsbutik i centrala Norrköping utsattes för ett brutalt rån. Vid händelsen bar gärningsmännen olika tillhyggen och två personer skadades.

Flera års fängelse

I dag, fredag, föll domen mot en av de två gärningsmännen. Det rör sig om en 20-årig man, hemmahörande i Stockholm, som hela tiden nekat till inblandning i händelsen, men som nu döms till tre års fängelse. Detta skriver Norrköpings tidningar.

Fick se misshandeln

Under rättegången har bland annat övervakningsbilder på hur de två misstänka männen misshandlar ägaren med en kofot visats. Både butiksägaren och den anställda vittnade om hur de, förutom de fysiska skador gärningsmännen åsamkade dem, mått mycket dåligt psykiskt efter händelsen.

Rån av normalgraden

Efter en kort överläggning beslutade tingsrätten att döma 20-åringen för rån av normalgraden då skadorna var ”allvarliga, men inte livshotande”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.