Foto: The Line Gotland

Efter HBO:s förfrågan: ”Jag trodde jag skulle svimma”

Uppdaterad
Publicerad

Kommande avsnitt av fantasyserien ”Game of thrones” kan spelas in på Gotland. Tv-bolaget HBO har uttryckt intresse för att spela in scener till kommande avsnitt på ön. Men ännu är inget påskrivet och klart.

HBO har bett filmbolaget The Line Gotland om en lista med förslag på medeltida platser, såväl i Visby som ute på landsbygden.

– Jag trodde jag skulle svimma, säger Olivia Munck, executive producent på The Line Gotland.

Har skickat 300 bilder

– Vi har skickat flera omgångar med bilder på först Visby och sen ännu mera Visby och på gamla gårdar och också landskapsbilder från Gotland. 300 bilder har nog gått iväg sammanlagt, fortsätter hon. 

The Line Gotland ett företag som jobbar med produktionsservice för film- och tv-produktioner, och de är nu med i ett pitchförfarande som kan resultera i att delar av Game of Thrones kommer att spelas in på Gotland.

Ingen produktionsrabatt

På The Line Gotland tror man att så kallad produktionsrabatt som många länder har, men inte Sverige, kan bli en avgörande faktor för vart inspelningarna kommer att göras.

Hur troligt är det att det blir Gotland?

– Ingen aning, det är 50/50, det är jättesvårt att säga. Att de är intresserade eftersom de har frågat efter fler bilder, det är ju klart i alla fall. Hade de fått se första omgången bilder och varit helt ointresserade så hade de inte kontaktat oss igen, säger Olivia Munck.

”Kan ge ringar på vattnet”

Vad skulle det innebära för Gotland om det blir ett ”ja”?

– Jag tror att det skulle få stora ringar på vattnet utöver bara själva inspelningen så att säga. Det sätter väl Gotland på kartan för många nya intressenter och kanske blir ett turistmål i form av inspelningsplats, säger Olivia Munck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.