Foto: SVT

Gängmedlemmar åtalade för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Tre män från Black Cobra åtalas för försök till mord. Mannen som misshandlades är samma person som senare mördades på Slöjdgatan i Linköping.

Den 34-årige man som enligt Linköpings tingsrätt är ledare för Black Cobra åtalas förutom för mordförsök även för anstiftan till brottet, övergrepp i rättssak och olaga hot.

Den 24-årige man som mördades på Slöjdgatan i Linköping i början av mars, ska enligt åklagaren ha utsatts för hot av Black Cobra-ledaren redan i augusti förra året.

Mordet på Slöjdgatan

Hoten lämnades via en telefon som var avlyssnad. Enligt åtalet ska 24-åringen ha varit skyldig gängledaren pengar.

Svårt misshandlad

Den 8 december förra året sökte 34-åringen och två kumpaner upp 24-åringen i en lägenhet i Skäggetorp.

Där ska kumpanerna, 21 och 24 år gamla, på gängledarens uppmaning, ha slagit 24-åringen i huvudet och på kroppen med en yxa.

Därutöver misshandlades han med metallverktyg mot benen och kroppen.

Enligt åklagaren ska 34-åringen som ledare för Black Cobra ha beslutat att söka upp 24-åringen, sett till att de beväpnade sig, och styrt när misshandeln skulle börja och upphöra.

Ytterligare brott

De två gängkumpanerna åtalas förutom mordförsöket även för andra brott.

Bland annat ska 21-åringen ha misshandlat en person utanför tingsrättens lokaler i Linköping, och en annan person på nattklubben Hugo i Norrköping.

Övriga brott som männen åtalas för är narkotikabrott, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Slöjdgatan

Mer i ämnet