24-åringen som misshandlades var samma person som senare mördades på Slöjdgatan i Linköping i mars. Foto: SVT

Rättegång mot gängmedlemmar

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen inleddes rättegången mot de tre gängmedlemmar i Black Cobra som står åtalade för mordförsök på en 24-årig man.

En av de åtalade, en 34-årig man, ska enligt Linköpinigs tingrätt vara ledare i Black Cobra. Han ska ha beordrat de två andra åtalade männen, 21 och 24 år gamla, att ge sig på en 24-årig man med bland annat en yxa.

Mördades senare

24-åringen var samma person som senare mördades på Slöjdgatan i Linköping i mars. Han ska enligt åklagaren ha utsatts för hot av Black Cobra-ledaren redan i august i fjol. Hoten lämnades via en telefon som var avlyssnad. Enligt åtalet ska 24-åringen ha varit skyldig gängledaren pengar.

Mordet på Slöjdgatan

Svårt misshandlad

Den 8 december förra året sökte 34-åringen och två kumpaner upp 24-åringen i en lägenhet i Skäggetorp. Där ska kumpanerna, 21 och 24 år gamla, på gängledarens uppmaning, ha slagit 24-åringen i huvudet och på kroppen med en yxa. Därutöver misshandlades han med metallverktyg mot benen och kroppen.

Ledaren för Black Cobra åtalas förutom för mordförsök även för anstiftan till brottet, övergrepp i rättssak och olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Slöjdgatan

Mer i ämnet