Foto: Patrik Widegren/SVT

Gotlandsbåten ställer in i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Styrelsen för rederiet Gotlandsbåten meddelade i dag vid en presskonferens att det inte blir någon trafik mellan Västervik och Visby i år.

– Det är klart att det är ett misslyckande. Men det hade varit ett ännu större misslyckande att inte starta överhuvudtaget. Vi vågar att sätta igång någonting. Och det har varit utanför vår kontroll, det som skett, säger Pigge Werkelin, styrelseordförande för Gotlandsbåten AB.

Bolaget säger att trots att man befinner sig i ett extremt läge ekonomiskt ska trafiken genomföras och nu satsar man på 2015. Men då kommer man inte att sälja några biljetter innan man har en färja på plats.

– Vi tänker inte utsätta oss för det igen, att lova någonting som vi inte kan hålla. Båten ska till en svensk hamn innan vi börjar sälja, säger Pigge Werkelin.

Den färja som skulle ha börjat trafikerat linjen Visby-Västervik den 27 juni i år kom aldrig iväg från Grekland, då den på grund av en varvsstrejk fastnade i Pireus hamn.

Förra veckan stängdes bokningssystemet till turen ned. De omkring 40.000 passagerare som redan köpt biljett kommer att få pengarna tillbaka.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.