Foto: TT Nyhetsbyrån

IT-vd bötfälld för sexköp

Uppdaterad
Publicerad

En vd på ett börsnoterat IT-bolag har köpt sex på ett hotell i Linköping, enligt ett strafföreläggande. Polisen kom till hotellet när brottet pågick och tog mannen på bar gärning. Straffet bestäms till totalt 35 000 kronor i dagsböter.

Det var lördagen 3 september som en polispatrull spanade på ett Linköpingshotell eftersom man misstänkte att det såldes sex där. Poliserna hörde ljud från det aktuella rummet som gjorde att de misstänkte att sexköp pågick. Vakthavande befäl beslutade att mannen som var i rummet skulle kontrolleras när han kom ut.

35 000 i böter

Den misstänkte mannen förhördes och husrannsakan genomfördes på hotellrummet. Dessutom förhördes den prostituerade kvinnan. Diverse föremål som pekar mot att sexköp förekommit hittas och kvinnan hade även mottagit pengar av mannen.

Kontakten mellan IT-vd:n och den prostituerade togs via internet. Mannen ska enligt strafföreläggandet betala 35 000 kronor i böter för brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.