Björn Jansson, regionsstyrelsens ordförande på Gotland. Foto: SVT

Jansson: ”Regeringen har markerat tydligt”

Uppdaterad
Publicerad

Idag hölls en presskonferans med anledning av den eventuella uthyrningen av Slite hamn på Gotland.

På en presskonferens under tisdagskvällen berättade regeringen att de gör bedömningen att svensk säkerhet skulle försämras om Ryssland tilläts använda Slite hamn för att bygga sin nya gasledning. Trots det menar regeringen att de inte kan stoppa planerna då det är upp till kommunerna att ta det beslutet.

Tar med det hem

Björn Jansson, Gotlands regions-styrelses ordförande sa på presskonferensen att han nu kommer att ta med sig informationen hem till Gotland för  att resonera kring fortsättningen.

Rysk gasledning i Östersjön

– Regeringen har markerat tydligt så det måste man lyssna på, säger Björn Jansson, ordförande för regionsstyrelsen på Gotland.

Har ni krävt någon kompensation?

– Nej, vi har inte krävt någon kompensation utan regeringen lyfte själva upp frågan om att man ska göra näringslivsfrämjande åtgärder om det kunde vara någonting som vi kunde diskutera framöver.

Här finns mer information från kvällens presskonferens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rysk gasledning i Östersjön

Mer i ämnet