• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Kent går i graven – startar sista färden i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Under hösten 2016 tar kent farväl till fansen genom en sista Nordenturné – en avskedsturné som startar i Linköping den 23 september och blir den största arenaturné bandet gjort på många år.

Efter 26 år tillsammans, varav nästan två decennier som Sveriges största rockband, meddelar idag kent att 2016 blir deras sista år tillsammans.

Kent meddelar med egna ord:

– Vi är oändligt tacksamma för ert stöd, ert tålamod och er kärlek. Det här är inte slutet för att vi har tråkigt tillsammans eller för att vi inte vill något längre. Det här är slutet för att de bästa av alla gårdagens och morgondagens fester har ett avsked i sig.

Kent bildades i Eskilstuna i maj 1990 och består av Joakim Berg, Sami Sirviö, Martin Sköld och Markus Mustonen (tidigare medlemmar är Harri Mänty, Martin Roos och Thomas Bergqvist).

– Ett av Sveriges största rockband tar farväl och vi får njuta av premiären av den stora avskedsturnén här i Linköping och Saab Arena i september, säger Johan Janson projektledare på Visit Linköping & Co.

Den sista kent-konserten spelas i Stockholm på Tele2 Arena den 17 december.

Kents karriär

1 st Sex x Platinaskiva

1 st Trippel Platinaskiva

4 st Dubbel Platinaskivor

5 st Platinaskivor

1 st Guldskiva

------

19 st Grammisar (45 nomineringar)

10 st Rockbjörnar

8 st GAFFA-priser

6 st P3 Guld

1 st MTV Europe Music Award

------

I februari i år valdes kent in i Swedish Music Hall of Fame.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.