Nöjesprofilen om Kents besked: ”Stor era som går i graven”

Uppdaterad
Publicerad

Rockbandet Kent lägger ner efter 26 år tillsammans. Inte oväntat enligt Rocco Gustafsson, nöjesprofil i Eskilstuna.

Vid niotiden på måndagen bekräftade gruppen att 2016 blir deras sista år tillsammans. Rocco Gustafsson menar att beslutet inte var oväntat.

– Jag har förstått att det kommer hända och jag har trott att det ska hända många gånger tidigare. Att de gör slag i saken nu är inte konstigt för mig, men det är en stor era som går i graven, säger Gustafsson till SVT Nyheter Sörmland.

”Det gör ont”

Kents besked är känslosamt för Gustafsson.

– Det gör ont och man blir ledsen, det är mycket känslor som kommer upp. Det är ett så otroligt bra band som gjort så bra konserter och som gett så mycket minnen, säger han.

Vad är ditt bästa minne med Kent?

– Det kanske bästa minnet är när vi hade dom i Sporthallen och det var helt slutsålt. De trodde aldrig att det skulle komma så mycket folk, jag tror jag grät då.

”Inga dåliga minnen”

Och sämsta minnet?

– Det finns inga dåliga minnen med Kent.

SVT Nyheter träffade några Eskilstunabor på stan för att höra vad de tycker om Kents besked.

– Jag såg det i morse och det är väl lite sorgligt, men det kanske är dags. De kanske har gjort sitt, säger Monica Fogerlström.

Sebastian Larsson säger:

– Jag bryr mig inte så mycket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.