Foto: Christian S Zetterdahl/SVT

Klartecken att köra Wildfire

Uppdaterad
Publicerad

Berg- och dalbanan Wildfire kommer att få köras när Kolmården nu öppnar för säsongen. Det är vad Norrköpings kommun och jurister från Boverket och Sveriges Kommuner och Landsting kommit fram till.

– Så är det. Det har tagit sin tid att komma fram till det här, man har suttit med det sedan före jul, säger Marita Eriksson, bygglovschef på Norrköpings kommun.

Ny detaljplan ska göras

Juristerna har tolkat det som att det är möjligt att köra berg- och dalbanan, som Kolmården gjorde förra säsongen, trots att bygglovet rivits upp i samband med att Mark- och miljööverdomstolen tog beslut om att det krävs en ny detaljplan för området.

Kolmårdens berg- och dalbana

– Det är, som juridik så ofta är, inte glasklart, men det är så klart det kan bli, säger Marita Eriksson.

Funderar på nästa steg

På Kolmården är man trots juristernas tolkning inte på det klara med om ska köra Wildfire den kommande säsongen. Man vill titta närmare på hur kommunen och juristerna kommit fram till sitt beslut.

– Men det är så klart ett positivt besked. De närmaste dagarna kommer ledningen att samla sig och fundera på nästa steg, säger Helena Axelsson, informationsansvarig på Kolmården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kolmårdens berg- och dalbana

Mer i ämnet