Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunledningen i Linköping agerar nu för att nya radarspaningsplanen ska hamna på Malmen. Annars skulle det få stora konsekvenser – ändå är Kristina Edlund (S) inte oroad. Hör varför i videon. Foto: Tina Enström, SVT

Kommunalrådet om hotet mot Malmen – ”Tror verksamheten blir kvar”

Uppdaterad
Publicerad

Det skulle få stora konsekvenser om de nya radarspaningsplanen inte hamnar i Linköping, enligt kommunalrådet Kristina Edlund (S) i Linköping.

– Hundratals medarbetare skulle påverkas och vi kommer att jobba hårt för att verksamheten ska bli kvar i Linköping.

Försvarsmakten utreder tre olika placeringar för de nya radarspanings- och ledningsflygplanen: Västergötland, Mälardalen och Linköping. Ett besked väntas komma under de närmaste veckorna.

På specialflygningskvadronen på Malmen i Linköping är man därför orolig att verksamheten ska flyttas – och nu agerar kommunledningen i Linköping.

Linköping

”Använder oss av våra kontakter”

– Vi kommer att använda oss av våra kontakter för att det här är en viktig verksamhet, både för oss i Linköping och hela Östergötland, säger Kristina Edlund (S), kommunalråd i Linköping.

I videon berättar hon varför hon ändå inte blev så oroad när hon nåddes av beskedet att de nya planen,  S106, kan placeras någon annanstans än i Linköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet