Foto: Jeppe Gustafsson / TT

Polisen bekräftar: ”Det är Victor vi har hittat”

Uppdaterad
Publicerad

En kropp hittades imorse i ett vattenhinder på golfbanan på Linköpings golfklubb vid universitetsområdet. Polisen bekräftar nu att det är den 22-åriga studenten Victor Karlsson Sehlin man har hittat.

Klockan 8.15 på fredagsmorgonen hittade en av polisens krimsökshundar en avliden person i en mindre damm, ett så kallat vattenhinder, på golfbanan nära Linköpings Universitet.

Sökningen gjordes efter den 22-åriga studenten Victor Karlsson Sehlin från Kristinehamn som saknas efter ett studentfirande i närheten för två veckor sedan den 3 maj.

Den försvunna Linköpingsstudenten Victor

Strax efter 14-tiden kunde polisen bekräfta att kroppen tillhör 22-årige Victor. Anhöriga är underrättade.

– Det är bekräftat av kriminaltekniker att det är han, säger Daniel Axelsson på polisen i Linköping.

Nära klubbhuset

Kroppen hittades i ett vattenhål vid hål 10, som ligger närmast vägen mellan golfbanan och universitetet. Universitetsvägen stängdes av för trafik och ett större område spärrades av under tiden polisens tekniker arbetade på platsen.

– Cirka 200 meter från klubbhuset, säger Anna-Karin Thorstensson, SVT Nyheter Östs reporter som var på plats.

Stor sökinsats

Den senaste veckan har en både polis, hemvärnet och över 1000 personer från organisationen Missing People sökt efter Victor som försvann efter en studentfest vid Universitet den 3 maj. Polisen beskrev försvinnande som ”mycket märkligt”. Tidigare i veckan tömdes dammarna i Skulptörsparken samband med sökandet, men inga fynd gjordes då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den försvunna Linköpingsstudenten Victor

Mer i ämnet