Foto: Jeppe Gustafsson / TT

Polisen misstänker inte brott

Uppdaterad
Publicerad

Det finns i nuläget inget som pekar mot att den saknade Linköpingsstudent som i morse hittades död skulle ha varit utsatt för ett brott.

Studenten som senast sågs i livet vid en fest i början av förra veckan, hittades vid åttatiden på fredagsmorgonen i en damm på Linköpings golfbana, bara några hundra meter från den festplats där han senast sågs.

– Nu ska vi avvakta resultatet av obduktionen, men det finns inget mer konkret i dag som visar på att ett brott skulle vara begånget, säger Daniel Axelsson kommissarie vid polisen i Linköping.

Den försvunna Linköpingsstudenten Victor

Vissa fynd har gjorts på platsen men exakt vad som hittats vill polisen inte gå in på och under eftermiddagen har personer med anknytning till golfbanan hörts och hundar har fortsatt söka i området.

– Eftersom vi har brottsrubriceringen mord och ännu inte kan utesluta att ett brott ändå skett, måste vi göra en grundlig undersökning av platsen, säger Daniel Axelsson.

På måndag ska kroppen obduceras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den försvunna Linköpingsstudenten Victor

Mer i ämnet