– Jag hoppas att jag genom mina erfarenheter som forskare och lärare, från politiken, näringslivet och statlig förvaltning kan bidra till utvecklingen av LiU tillsammans med universitetsstyrelsen. Det är ett teamwork, säger Lena Sommestad. Foto: SVT

Lena Sommestad ny styrelseordförande för LiU

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen har utsett Lena Sommestad till ny styrelseordförande för Linköpings universitet. Lena Sommestad har tidigare varit miljöminister och är idag landshövding i Halland.

LiU’s nya styrelseordförande tillträder omedelbart och redan nästa vecka är det dags för henne att ta plats på sitt första styrelsemöte på universitetet.

– Jag känner mig väldigt hedrad över uppdraget och är riktigt glad för att genom det få återvända till universitetsvärlden. Jag hoppas att jag genom mina erfarenheter som forskare och lärare, från politiken, näringslivet och statlig förvaltning kan bidra till utvecklingen av LiU tillsammans med universitetsstyrelsen. Det är ett teamwork, säger Lena Sommestad, i ett pressmeddelande.

Lena Sommestad efterträder Anna Ekström som nu är gymnasie- och kunskapsminister. Här tillsammans med Gustav Fridolin. Foto: TT

– Jag ser fram emot att få jobba tillsammans med Lena Sommestad. Hon har ett brett kunnande. Idag som landshövding och dessutom med erfarenhet från såväl akademin som politiken, kommenterar rektor Helen Dannetun regeringens beslut, i ett pressmeddelande.

Lena Sommestad efterträder Anna Ekström, som nu under hösten utsågs till gymnasie- och kunskapsminister.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.