Mannen fastnade i en hiss. Arkivbild. Foto: TT

Misstänkt brottsling fastnade i hissen

Publicerad

Den 30-åriga mannen misshandlade en annan man med en batong. Några timmar senare ringde gärningsmannen själv till polisen – för att han fastnat i en hiss. Nu åtalas han för misshandel och skadegörelse.

Det var i början av september som 30-åringen misstänks ha slagit en annan man flera gånger med en batong, skriver Corren. 30-åringen var på fri fot, och återfanns inte förrän polisen fick in ett nytt larm – den här gången om en hiss som stannat i Berga.

I hissen hittade man den 30-årige mannen, som enligt egen utsago slagit sönder hissens kontrollpanel i ren panik för att han satt fast. Mannen ska vid tillfället ha varit påverkad av amfetamin.

Vill ha skadestånd själv

Nu åtalas mannen för misshandel, skadegörelse av hissen och ringa narkotikabrott. Han krävs även på närmare 40.000 kronor i skadestånd till fastighetsägaren, för den sönderslagna hissen.

30-åringen nekar till brott, och anser att han är den som bör få ekonomisk ersättning – för psykiskt lidande efter timmar i hissen som fastnade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.