Östergötlands museum i Linköping Foto: Östergötlands museum

Museet varslar upp till tio personer

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagseftermiddagen meddelade Östergötlands museum att de kommer att varsla upp till tio personer inom deras organisation.

Styrelsen bakom museet menar att de under flera år har försökt anpassa verksamheten för att kunna matcha den ökade skillnaden mellan kostnader och anslag.

– Museets personal har ansträngt sig för att på bästa sätt uppfylla uppdraget med de medel som har funnits, säger Helena Hillar (mp), ordförande i museistyrelsen i ett pressmeddelande.

Flera orsaker till förändringen

Nästa vecka kommer förhandlingar mellan facket och arbetsgivaren att inledas. Ledningen menar att det behövs åtgärder för att göra verksamheten stabilare, dessutom strävar de efter att minska behovet av sökta medel och att öka verksamhetsutrymmet.

– Framtidens museiarbete ställer ökade krav och vi känner ett stort ansvar gentemot alla våra målgrupper. För att fortsatt kunna utföra uppdraget utan resursförstärkning tvingas vi genomföra strukturella förändringar, säger museichef Olof Hermelin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.