Nyman laddar för VM-kval

Publicerad

För en dryg vecka sedan lämnade anfallaren Christoffer Nyman IFK Norrköping för spel i Tyskland. Men han är även uttagen till landslaget och vi träffade honom på samlingen.

Christoffer Nyman blev målskytt direkt i första matchen med sin nya Eintracht Braunsweig i tyska andraligan. Nu är han på lanslagssamling inför Sveriges VM-kval mot Holland på tisdag i nästa vecka.

– Det har gått så fort allltihop så jag har väl inte riktigt landat än, men oerhört stolt är jag. 

Han såg till att med ett avgörande mål föra Norrköping tillbaka till allsvenskan 2010 och ifjol var han med att vinna SM-guldet. Utlandsproffs och uttagen till VM kval på i stort sett samma dag men hjärtat det har han i Norrköping och IFK  

– Jag snackar i stort sett dagligen med de flesta spelarna i IFK och polare och familj och allting, så jag kommer nog alltid att ha mycket kontakt med Norrköping.

Nu har han sällskap av en annan tidigare IFK:are Emir Kujuvich i landslaget. Men också IFK Norrköpings tidigare tränare Janne Andersson som nu är landslagets förbundskapten

– Han känner ju mig både på och utanför planen så det känns ju som en liten trygghet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.