Patrik Selin är IFK Norrköpings nya klubbdirektör

Uppdaterad
Publicerad

Fredagens presskonferens presenterade klubbens nya direktör. Patrik Selin lämnar ett jobb som varuhuschef i Västerås men är bosatt i Norrköping.

I Norrköping har han drivit flera sportbutiker och hans nuvarande anställning har tre månaders uppsägningstid. Första maj kommer 47-åringen ta över klubben.

– Jag kommer att jobba mycket med media och mina kontakter, tillsammans skapar vi möjligheter. Med vi menar jag media, supportrar, näringslivet och kommunen, säger han.

Själv är hans erfarenhet av fotboll inte så stor. Han gillar att åka skoter och skidor, både utför och på längden, men jobbet i IFK kommer att fokusera på att få balans i ekonomin. Det är den femte klubbdirektören på de senaste åren som nu tillträder och han är väldigt glad över det.

– Jag är otroligt tacksam och har lovat mig själv, min familj och styrelsen att det här kommer bli riktigt kul, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.