Foto: BillerudKorsnäs

Man omkom i fallolycka på industri

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagsförmiddagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en arbetsplatsolycka hos Billerud Korsnäs i Skärblacka. En man i 60-årsåldern föll från hög höjd och fördes till sjukhus med ambulans, men hans liv gick inte att rädda.

Det var strax innan klockan 11 på förmiddagen som pappersbruket larmade om en arbetsplatsolycka. En man hade fallit från hög höjd under i nuläget oklara omständigheter.

Mannens tillstånd var kritiskt då han fördes till sjukhus och på eftermiddagen kom besked om att hans liv inte gick att rädda.

– Han har avlidit av fallskadorna han har fått. Vi har ingen misstänkt för brott men har upprättat en förundersökning om arbetsplatsolycka. Sedan behöver vi säkert någon dag för att sy ihop det här med förhör, säger Åsa Willsund, presstalesperson på polisen i Östergötland till TT.

Räddningstjänsten har varit på platsen och bistått ambulansen. Polisen har spärrat av platsen som blir undersökt av arbetsmiljöutredare och kriminaltekniker.

Enligt en bulletin från sjukhuset är den drabbade mannen hemmahörande i Norrköpings kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.