Foto: David Hårseth

Oro i Valla efter misstänkt mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

I lördags brann hela klubbstugan ner vid Valla idrottsplats. Nu har flera personer har hörts av polisen, men än så länge går det inte att binda någon till den misstänkta mordbranden.

Klubbstugan vid Valla idrottsplats började brinna natten mot lördagen och när räddningstjänsten kom till platsen gick byggnaden inte att rädda.

Händelsen klassas nu som mordbrand.

– En teknisk undersökning är gjord och 14 personer är hörda, säger kriminalinspektör Gunnar Larsson.

Hel huset brann upp och i nuläget finns det ingen som är misstänkt för branden.

– Det var en totalbrand och det är svårt att veta vad som kan ha orsaka branden. Men det finns vissa detaljer som gör att vi utgår från att branden var anlagd, säger Gunnar Larsson.

Oro i Valla

Klubbstugan är inte den första misstänkt anlagda branden i området. Under de senaste åren har bland annat en husvagn, ett hus och scoutstugan satts i lågor.

– Det har varit fler bränder i Valla än vad som borde vara normalt. Så Vallaborna är lite oroliga att det ska fortsätta nu, säger Gunnar Larsson.

Nu fortsätter polisen utredningsarbetet genom att ta in tips och förhöra folk.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.