Polisen söker efter vittnen efter att två ungdomar blivit rånade. Foto: TT

Polisen söker efter vittnen till personrånet

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot torsdagen rånades två ungdomar i centrala Linköping. Två män i 30-årsåldern sitter anhållna och nu söker polisen efter vittnen till händelsen.

Vid 23-tiden rånades två 16-åringar under hot i centrala Linköping.

– Två män tvingade med ungdomarna att gå flera hundra meter till en bankautomat där de tog ut pengar till gärningsmännen, säger Thomas Agnevik, presstalesperson hos polisen i Östergötland.

16-åringarna följde med männen till bankautomat under hot med ett pistolliknande föremål. Föremålet är ännu inte anträffat.

– De är inte fysiskt skadade, men de är förstås uppskakade efter händelsen. Det var ett långdraget förlopp.

Kan ha hotat fler

De fyra personerna gick från korsningen Vasavägen/Vallgatan till bankautomaten på Stora Torget. Polisen utreder exakt vilken väg de gick.

– Enligt 16-åringarna ska gärningsmännen ha varit hotfulla längs vägen mot andra personer. Rånarna har träffat på grabbarna i närheten har tvingat att gå med till närmaste bankautomat.

Polisen söker nu efter vittnen till händelsen och de personer som kan ha drabbats av hot eller rånförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.