Regionen erbjuder kajplatser till Gotlandsbåten

Uppdaterad
Publicerad

Region Gotland föreslår nu en lösning för Gotlandsbåtens kajproblem i Visby.

Regionstyrelsens arbetsutskott har i politisk enighet beslutat att ge ett erbjudande till Gotlandsbåten rörande kajplatser i Visby hamn till sommaren 2014.

Det säger Åke Svensson (S), ordförande i regionstyrelsen, till Östnytt.

Färja Visby-Västervik

Vilken kajplats är det som är aktuell?

– Allt utgår från den vi kallar kryssningskajen, eller färjeläge 7. Det är och har varit grundtänket hela tiden. Men då det inte löser all trafik så har vi även erbjudit färjeläge 4 i den inre delen av hamnen. Där ger vi en möjlighet för Gotlandsbåten att arrendera området och utföra och bekosta den utrustning och anpassning som kan behövas, säger Åke Svensson.

Hur ser du på den här lösningen?

– Jag tycker att det är nog den bästa lösningen som vi har möjlighet att komma fram till under den här tidspressen. Nu återstår egentligen det viktiga – att Gotlandsbolaget kan se det här som en lösning och att också Destination Gotland medverkar till densamma.

Inom ett dygn ska det hela vara klart.

Gotlandsbåten inte nöjd

Men Gotlandsbåtens vd Lars Meijer säger till Helagotland.se att han inte är glad över erbjudandet.

– Det här löser inte vår situation. Vi kan inte betala för det fartyg som vi hyrt när vi inte vet vad det kommer att kosta i andra änden och om Transportstyrelsen godkänner ISPS-lösningen, säger han enligt sajten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Färja Visby-Västervik

Mer i ämnet