Rekordorder till Motala Train

Uppdaterad
Publicerad

Motala Train har fått en rekordorder. Företaget ska bygga om 25 stycken X11-tåg, en order som är värd 160 miljoner kronor. Det innebär också nyanställningar på upp till 30 personer.

Motala Train, som ägs av Malmöbaserade Aqilles Invest, har vunnit en offentlig upphandling och kommer att bygga om 25 stycken X11-tåg åt Transitio som ägs av 20 landsting och regionala kollektivtrafikmyndigheter från Skåne till Norrbotten. X11-tågen, som är de tidigare Pågatågen, går i dag i trafik i södra Sverige och ombyggnaden av dem är omfattande. Bland annat ska tågen få helt ny utvändig och invändig design och nya säten och bord. Arbetet inleds under 2013 och leveranserna kommer att fortgå fram till 2015.

Ordern är värd 160 miljoner kronor och är den största i företagets historia. Den nya ordern innebär också att företaget under året kommer att utöka antalet anställda med 25-30 stycken.

– Det är naturligtvis väldigt roligt det här eftersom det är vår största order någonsin, säger Michael Olsson, vd för Motala Train.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.