Foto: SVT

Skogsbranden under kontroll

Uppdaterad
Publicerad

Skogsbranden i Nykil är under kontroll och räddningstjänsten har under eftermiddagen lämnat över bevakningsansvaret till markägaren.

Under hela måndagen fortsatte räddningstjänsten att bevaka skogsområdet där en brand bröt ut på söndagskvällen. Detta med hänvisning till den stora brandrisk som råder på grund av det varma vädret och torkan.

Hela området är ordentligt nedblött liksom en yta cirka tio meter runt brandplatsen efter dagens insats, berättar inre befäl Ulf Waltersson vid Räddningstjänsten i Östra Götaland.

– Nu är det markägaren som har ett bevakningsansvar, säger Ulf Waltersson.

Bevakningsronder kommer att ske med jämna mellanrum under natten och räddningstjänstens slangsystem ligger kvar, troligen till i morgon förmiddag.

Branden där ett skogsparti började brinna under måndagskvällen i Nykil sydväst om Linköping tros ha orsakats av gnistbildningar från en slåttermaskin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.