”Vi har bara fått medhåll från andra klubbar” säger Peking Fanz ordförande Michael Kihlmann.

Supporterklubben bojkottar cupfinalen

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköpings supporterklubb Peking Fanz är djupt missnöjda med avsparkstiden på Jämtkraft arena i Östersund när finalen i Svenska Cupen ska spelas på skärtorsdagen den 13 april.

Peking Fanz skriver på sin hemsida:

”Nu när det vankas final och folkfest så har vi insett att förbundet fullständigt skiter i om det kommer någon publik eller ej. Dels lägger man finalen på en vardag, när alla andra matcher i cupen har spelats på helgdagar. Inte blir det bättre när det skiljer 720 km mellan städerna. Som krydda på det hela väljer man avsparkstiden 16.00, vem hade man tänkt skall hinna till matchen?”

Peking Fanz ställer nu in sin resa till Östersund och ”kommer erbjuda supportervänliga alternativ att se matchen på i Norrköping istället”.

Positivt gensvar

Vilka supportervänliga alternativ man tänker sig för de cirka 600 medlemmarna är ännu oklart. Men beslutet att bojkotta finalen har mottagits positivt i de egna leden och hos andra supporterklubbar.

– Ja, jag har inte hört något negativt, bara positivt. Vi har även fått medhåll från andra klubbar, säger Michael Kihlmann, ordförande för Peking Fanz.

TV-bolagets önskemål

Hos Svenska Fotbollförbundet håller man med om att det blir svårt för fansen från Norrköping att hinna till matchstart i Östersund. Men tiden är spikad sedan länge.

– Det är ett samspel med det sändande tv-bolaget, de har haft ett önskemål om en sådan speltid, säger Pierre Blomqvist på Svenska fotbollförbundets tävlingsavdelning till dn.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.