Arkivbild på Vargarna.

Vargarna: ”Positiv attityd från kommunens sida”

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen höll speedwayklubben Vargarna ett informationsmöte för sina medlemmar. Klubbens framtid är fortsatt hotad, trots det är stämningen hoppfull.

Det var i mitten av februari som speedwayklubben Vargarna från Norrköping fick ett brev med krav om att de skulle betala tillbaka en stor summa pengar till en långivare.

På tisdagskvällen höll klubben ett möte för sina medlemmar. Under det informerade styrelsen bland annat om kontakten med kommunen för eventuell hjälp med att lösa problemet.

– Det ser hoppfullt ut, jag har inga direkta detaljer, men jag kan väl säga att vi uppfattat det som en positiv attityd från kommunens sida, säger Leif Tyrén, ledamot i Vargarnas styrelse.

Siktar på första tävlingen

Klubbens advokat kommer nu att fortsätta samtala med kommunen för att hitta en eventuell lösning. Under tiden jobbar klubben med målsättningen att kunna genomföra sin verksamhet enligt planen.

– Första gången vi har tävling här i Norrköping är planerat till 11 maj, vi arbetar utifrån att vi ska kunna genomföra den, säger Leif Tyrén.

Kan gå back 600 000 kronor

Under mötet presenterade även klubben sin budget. En budget som väntas bli ansträngd.

– Med tanke på det rådande förhållandet ser inte budgeten särskilt bra ut, säger Leif Tyrén.

Budgeten görs utifrån situationen klubben befinner sig i och som det ser ut nu kommer de att kunna gå back med 600 000 kronor.

– Det beror på att alla sponsorer har dragit öronen åt sig, så sponsormarknaden är död för oss, fortsätter han.

”För dem är det här en katastrof”

Klubben har flera lag med många åkare som kör både i Sverige och utomlands.

– En av förarna som är lite företrädare för de andra har sagt att för dem är det här en katastrof av anledning att de kör i flera lag, det innebär att hela deras säsongsbudget riskerar att bli mycket hårt ansträngd, säger Leif Tyrén.

Han menar att det som har hänt påverkar hela speedwaysverige på mer än ett sätt och att sporten kan skakas i sina grundvallar om situationen som klubben är i inte får en lösning.

– Det är ett grundskott mot den svenska speedwayens överlevnad, fortsätter han.

Senast den första april måste klubben ha hittat en lösning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.