Allmänhet varnas för strand

Uppdaterad
Publicerad

Ribersborgsstranden i Malmö är underminerad på flera ställen efter stormen Sven. I måndags gick en kvinna ner sig i sanden vid T-bryggan. Och nu rekommenderar gatukontoret allmänheten att inte vistas på stranden

Varning för kvicksand står det på en skylt vid en damm som skapades av stormfloden i fredags. Här gick en kvinna i 25-årsåldern ner sig till midjan. Ett vittne Sydnytt har talat med säger att det gick mycket fort. Plötsligt trillade hon bara ner. Hon lyckades efter ett tag ta sig upp själv, men var chockad.

Gatukontoret i Malmö rekommenderar nu allmänheten att inte vistas på strandområdet vid Ribersborg. Det kan vara underminerat var som helst.

Stormen Sven i Skåne och Blekinge

– Vi vet inte hur stora skadorna är än och därför ger vi rådet generellt att inte beträda ytorna. Det gäller både Ribersborgsstranden och Sibbarp, säger Sanna Söderberg, entrepenadansvarig på gatukontoret.

Några av bryggorna förstördes delvis och nu råder tillträdesförbud där. På sina ställen lossnade stora delar, som flöt upp på land.

Men framför allt  sköljdes tonvis av tång upp på stränderna. Det är ett tidsödande arbete att få bort den. Under den kan det ligga vassa föremål från bryggorna.

– Det är också en del av anledningen till den här rekommendationen. Vi hittar både brädor med spik och vassa glasbitar i tången. Det kan dröja länge innan vi har gått igenom området så att vi vet om det är säkert, säger Sanna Söderberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stormen Sven i Skåne och Blekinge

Mer i ämnet