Foto: Bildbyrån

Åtalas nu för brutala hockeymisshandeln

Uppdaterad
Publicerad

Den före detta Röglespelaren Jakob Lilja åtalas nu och riskerar fängelse för den brutala crosscheckingen över nacken på Malmöspelaren Jens Olsson.

Det var i mars 2015 under ett derby mellan Rögle och Malmö Redhawks som Jakob Lilja med full kraft slog Jens Olsson med klubban över nacken.

Olsson fick föras till sjukhus, men klarade sig utan allvarligare skador. Straffet då för Lilja blev sex matchers avstängning och 12.000 kronor i böter.

Åtalas för misshandel

Jakob Lilja, som idag spelar i Linköping, står nu åtalad för misshandel.

– Jag vill inte spekulera i vad straffet kan bli än, men fängelse finns ju i straffskalan, säger åklagare Michelle Stein till SVT Nyheter Skåne.

Förnekar brott

– Min klient förnekar brott och anser att han hållit sig inom ramen för professionell hockey, säger advokat Mats Tornéus som företräder Jakob Lilja.

– Jag är förvånad att det här fallet har gått vidare. Vi anser att han fick sitt straff när han blev avstängd från matchspel, fortsätter Tornéus.

Det finns ännu inget datum för när åtalet hamnar i tingsrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.