Återigen har flera bilar brunnit under natten i Malmö, framför allt i Rosengård. Foto: Mikael Nilsson

Fler bilbränder i Malmö i natt

Uppdaterad
Publicerad

På en och en halv timme brann det i sju bilar på fem olika platser i Malmö. – Totalt brann tio bilar upp, säger polisen.

Återigen har flera bilar brunnit under natten i Malmö, framför allt i Rosengård. Totalt rör det sig om tio skadade bilar på sju olika platser.

– Vi har ett antal händelserapporter om flera brinnande bilar, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl på polisens region syd.

Bilbränderna i Malmö

Bilbränderna i Malmö fortsätter alltså. Under tordsdagskvällen och natten sattes 16 bilar i brand i olika delar av staden.

– Det är alltid oroväckande, men tyvärr har det varit så här i en vecka. Natten mellan fredag och lördag var det ”bara” en bilbrand men nu har det eskalerat igen, säger Hans Nilsson.

Efter den senaste tidens bränder vädjar nu polisen om hjälp från allmänheten.

– Vi ber aktivt om hjälp om information från människor om vad de ser och finns själva mer synliga på platser där bilbränderna skett. Av de boende i dessa stadsdelar vill ju 99 procent ha lugn och ro, säger Ewa-Gun Westford presstalesman vid Polisen vid region Syd till TT.

– De som anlägger bränderna jobbar i mörker och polisen kan inte vara på plats på varenda meter. Redan nu ser vi att folk vill hjälpa till, men hittills har det ännu inte lett till att vi har någon formellt misstänkt för bränderna. Vi tror det handlar om unga män som drar omkring, säger Ewa-Gun Westford.

Sju brinnande bilar på drygt en timme

Klockan 00.12 – En bil brinner på Cronmans väg

Klockan 00.32 – En bil brinner på Thomssons väg

Klockan 00.52 – En bil brinner på Ekgatan

Klockan 01.00 – En bil brinner på Ystadsvägen

Klockan 01.15 – En bil brinner på Ekgatan

Klockan 01.30 – Två bilar brinner på Östra Hindbyvägen

Dessutom har bilar brunnit på Ramels väg.

Totalt skadades tio bilar på sju platser, uppger polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilbränderna i Malmö

Mer i ämnet