Misstänkta männen anhållna för bilkrasch

Uppdaterad
Publicerad

De fyra män, 20 till 22 år gamla, som greps under onsdagen är nu anhållna misstänkta för bland annat vållande till kroppsskada. I olyckan fick en mamma livshotande skador och hennes spädbarn skadades allvarligt.

Skadeläget är fortsatt livshotande för mamman medan läget för barnet är fortsatt allvarligt, men stabilt, uppger presstjänsten på Skånes universitetssjukhus vid halv nio på torsdagen.

Många vittnen

Många blev vittnen till den allvarliga påkörningsolyckan i Malmö i går, där en kvinna fick livshotande skador och hennes spädbarn skadades allvarligt. Nu upprättar Malmö stad ett krisstödscentrum

Polisjakt i Malmö

– Ibland kommer reaktionerna i efterhand och då kan man känna ett behov av att prata med någon, säger Rickard Vroland, avdelningschef på individ- och familjeomsorgen i Malmö innerstad, till Kvällsposten.

Höll hög hastighet

Ytterligare en kvinna fick lindriga skador i olyckan. Den inträffade när en bil försökte köra ifrån en polispatrull, som vid två tillfällen försökt genomföra en kontroll, strax efter klockan 14 i går eftermiddag. Vid det sista försöket försvann bilen i hög fart och kraschade därefter in i flera bilar på Amiralsgatan.

Tjugoåttaåriga Jelena Mestrovic, som bor nära olycksplatsen, var snabbt på plats och tog hand om den kvinna som skadades lindrigt. En kvinna kom då fram med spädbarnet som skadades allvarligt.

– Vi gjorde ett byte i och med att jag är utbildad i hjärt- och lungräddning. Jag drog snabbt av mig jackan och virade den runt honom och lade ner honom på marken. Sedan gjorde jag en kontroll för att se om han andades, säger Jelena Mestrovic till Kvällsposten.

Barnet hade förlorat medvetandet, men återfick det snart igen.

– Sedan kom räddningstjänsten och gav honom syrgas, och så åkte de iväg, säger hon.

Fyra män anhållna

Fyra män, 20 till 22 år gamla, greps under gårdagen och är nu anhållna misstänkta för vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik, smitning från trafikolycka och drograttfylleri.

Enligt Kvällsposten ska en av männen i maj 2012 ha krockat med en polisbil efter en biljakt i Malmö. Han ska då ha kört på gångstigar och cykelbanor på ett sätt som beskrivits som livsfarligt för andra trafikanter. Han dömdes i februari 2013 till två månaders fängelse för bland annat för fyra fall av grov olovlig körning och tre fall av rattfylleri, enligt tidningen.

Tre av männen som greps i går har fått sjukhusvård. Under gårdagen beskrevs deras skador inte som allvarliga, enligt polisen.

-En av dem är kvar på sjukhus, säger Stephan Söderholm, informatör på Skånepolisens ledningscentral, strax efter klockan sju i morse.

Hur fort den efterföljande polisbilen körde är ännu inte känt. En internutredning av händelsen kommer att genomföras.

-En intern anmälan görs alltid rutinmässigt vid sådana här händelser, säger Söderholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polisjakt i Malmö

Mer i ämnet