Polisen utreder bilkraschen

Uppdaterad
Publicerad

Biljakten slutade i en våldsam krasch – och resulterade i livshotande skador. Nu ska polisen utreda ifall olyckan kunnat undvikas.

Polisens jakt på de fyra männen i tjugoårsåldern slutade med en våldsam krasch på Amiralsgatan. Ett parkerat fordon trycktes upp på trottoaren och landade över en kvinna och hennes spädbarn. Polisen har efter olyckan fått kritik från flera håll för att ha följt efter fordonet i hög hastighet. 

Just nu utreder polisen händelsen för att för att se om man begått fel vid ingripandet

Polisjakt i Malmö

– Vi vill inte att någon ska bli skadad, tyvärr väljer somliga att framföra sina fordon väldigt fort för att undkomma oss, säger Mats Karlsson på Malmöpolisen.

Och det är inte första gången som en händelse som denna sker. För drygt två och ett halvt år sedan slutade en biljakt i central malmö med att en 60-årig man dog sedan han blvit påkörd av en en flyende bil.      

Vad lärde sig polisen av det?

– Vi jobbar med detta kontunuerligt och personalen utbildas. Har man inte den utbildningen får man inte framföra ett utryckningsfordon under de här omständigheterna, säger Mats Karlsson.

Han hänvisar till domslut som pekar på både friade och fällda poliser.

– Det görs en bedömning vid varje enskilt tillfälle om det var ett korrekt agerande från polisens sida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polisjakt i Malmö

Mer i ämnet